Gaan mee naar Parijs

BEKIJK ER MEER BEKIJK ER MINDER

Word zelf partner

Ga mee als organisatie

Vul dan zeker dit formulier in! Wanneer de reizigers zich inschrijven wordt gevraagd of hij/zij deel uitmaakt van één van de deelnemende organisaties met een drop-down menu. Bijkomend wordt gevraagd of ze de nieuwsbrief van de desbetreffende organisatie willen ontvangen. Wij sturen, indien gewenst, op regelmatige basis de lijst van reizigers van jouw organisatie door naar de contactpersoon.

Mobiliseer je achterban

Download onze flyer, poster, banner voor mail en facebook hier

Denk mee aan inhoud

We willen van de tocht een plaats van ontmoeting, uitwisseling en inspiratie maken. Climate Express zorgt voor logistieke omkadering, een warm zitje en een dak boven je hoofd, maar we willen ook een boeiend programma voorzien op de weg naar en in Parijs. We volgen de voorbereidingen in Parijs op de voet en bieden workshops aan voor organisaties die graag acties willen uitdenken voor het creatief verzet op het eind van de onderhandelingen. Daarnaast zijn we op zoek naar partners om mee te werken aan het avondprogramma tijdens de 5-daagse fietstocht. Ook op de treinen en de bussen heen en terug naar de klimaatmars is er ruim de tijd voor inspirerende activiteiten! Geef een seintje als je organisatie hieraan wil meewerken.

Verwelkom Train-on-tour

Verschillende originele acties moeten 10.000 Belgen warm maken om een zitje op de Climate Express te reserveren. De komende maanden gaat onze trein op tournee en doorkruisen we met onze #movetheclimate-campagne verschillende Belgische steden. Critical mass, stationsacties, street art, hét Climate Express lied, een groeiend kunstwerk en veel meer staan op het programma. Zin om met je organisatie of vereniging een halte van de Train on Tour te organiseren? Laat het ons weten!

Verwelkom ons campagneteam

Een leger van ambassadeurs staat klaar om de Climate Express heinde en verre te promoten. Nodig ons uit op je evenement of festival om een woordje uitleg te komen geven of een inschrijvingsloket te openen!

Steun ons met helpende handen

Ook als organisatie kan je Climate Express een duwtje in de rug geven met man- of vrouwkracht! Enkele partners hebben reeds stagiair(e)s ingeschakeld in onze werkgroepen. We kunnen interessante takenpakketten aanbieden rond logistieke organisatie, internationale samenwerking, campagnevoeren, communicatie, social media, vrijwilligersbeleid en veel meer. Dit binnen een kortdurend project met hoge ambities in een inspirerende omgeving van enthousiaste vrijwilligers.

Twijfel niet ons te contacteren moest jouw organisatie op deze manier kunnen bijdragen aan de reis naar Parijs!

Climate Express werkt samen

Coalition Climat 21

We werken samen met Coalition Climat 21, een Franse coalitie die streeft naar de mobilisatie van duizenden mensen naar de COP21 in Parijs en daarna.

Coalition Climat 21

We zijn lid van de raad van bestuur van de Belgische Klimaatcoalitie, een netwerk van zeventig organisaties uit de milieu-, noord-zuid-, jongeren- en syndicale beweging. Samen met de Klimaatcoalitie organiseert Climate Express de Train on Tour.

Coalition Climat 21

We zijn mede-organisator van Alternatiba Brussel, een groot alternatief dorp in de publieke ruimte, die de veelheid van bestaande alternatieven om de klimaatverandering aan te pakken wil tonen.

Coalition Climat 21

We werken samen met Victoria Deluxe aan een participatieve documentaire. Een tiental Gentse jongeren zal fietsen naar de klimaattop in Parijs en komen terug als jonge klimaatambassadeurs. Hun traject wordt in een documentaire gegoten!

Coalition Climat 21

We spannen ons in voor het lege dozen-project van Climaxi. Voorstellen rond de klimaatpolitiek worden op papier gezet en dan gestuurd naar de Vlaamse en federale regering.

Climate Express ondersteunt

Coalition Climat 21

We scharen ons achter D19-20, een alliantie die mobiliseert tegen het Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP), een vrijhandelsverdrag dat de Europese Unie en Verenigde Staten willen afsluiten en een ramp kan zijn voor het klimaat en ons sociale model.

Coalition Climat 21

We steunen Hart boven Hard/ Tout Autre Chose, een groeiende burgerbeweging, die in Vlaanderen, Brussel en Wallonië ijvert voor meer solidariteit in tijden van besparing en tegen een te economische kijk op de samenleving.

Een van velen

Climate Express speelt een voortrekkersrol in de Europese mobilisatie naar Parijs. We trekken mee aan de kar in de groep Paris’ Wheels, een coördinatieplatform voor de fietskaravaans en we zijn lid van de coalition Climat (CC21), de Franse coalitie die het hele gebeuren in Parijs tot in de puntjes voorbereidt.

Coalition21

Deze coalitie werd begin 2014 in het leven geroepen om de COP21 voor te bereiden vanuit het Franse middenveld, zowel inhoudelijk als praktisch. Ze brengt milieuorganisaties, vakbonden, ngo’s, grass-roots en studentenbewegingen samen. Ook de grote internationale organisaties zoals Avaaz, 350.org en het Internationaal Vakverbond zijn present.

Paris ‘Wheels

Treinen, fietsers, lopers, stappers en boten: zoals te zien op de kaart, zullen we niet de enige zijn die naar Parijs afzakken. Om alles wat rolt, loopt en stoomt naar Parijs in goede banen te leiden houden we regelmatig skype-vergaderingen met de dapperen uit alle hoeken van Europa waarmee we weldra door de Franse hoofdstad fietsen!

Brussels Gathering

De mobilisatie draait natuurlijk niet enkel om logistiek, er is ook een sterk inhoudelijk luik. Brussels Gathering is een groep van voornamelijk grass roots organisaties die samen streeft naar een gemeenschappelijke boodschap in Parijs, een kader voor acties, een gezamenlijke agenda en uitwisseling van kennis en ervaring.